Išči
atribut, komb izdelkov

Tehnologija

Sodobno opremljena proizvodnja

Razpolagamo s sodobno opremljeno proizvodnjo. Naš strojni park nam omogoča različne načine obdelave pen in posledično ponudbo celovitih rešitev za najrazličnejše zahteve naših strank.

Razrez

Razrez je prvi in najpomembnejši korak pri izdelavi vsakega izdelka iz pene. Penaste bloke razrezujemo v plošče različnih dimenzij in debelin, ki so namenjene za proizvodnjo ležišč ali nadaljnji razrez. Nudimo horizontalni in vertikalni razrez vseh vrst pen, možno je tudi rezanje pod kotom. Sodobni stroji omogočajo istočasni razrez več blokov, kar zagotavlja hitro in učinkovito obdelavo. Z najnovejšimi tračnimi noži lahko izvedemo reze do debeline 5 mm.

Razrez po konturah

Peno vam po vašem modelu razrežemo v najrazličnejše, tudi najzahtevnejše geometrijske oblike. Rezalne konture na podlagi vašega modela ustrezno digitaliziramo nato pa s pomočjo najsodobnejših, avtomatiziranih rezalnih strojev izrežemo v obliko po meri. Možna je posebna površinsko obdelava po meri kupca (3D profiliranje, piramidni rez,…) Ustvarimo lahko najrazličnejše oblike, od preprostih profilov do kompleksnih 2D ali 3D oblik.

Vodni razrez

Vodni razrez je tehnološki postopek, pri katerem se material reže z vodnim curkom pod velikim pritiskom. Primeren je za razrez različnih materialov kot so pena, guma, kovina, les, usnje, idr. Izjemna natančnost in čistost reza dajeta vrhunske rezultate in omogočata oblikovanje najrazličnejših oblik, gravur, krivin in napisov. Maksimalna dimenzija plošč je 3 x 2,5 m. Debelina reza je odvisna od vrste materiala.

Perforacija

Z naprednim vrtalnim strojem lahko peno poljubno perforiramo in ustvarjamo tehnološke inovacije (omogoča boljšo zračnost ležišč, sedežev,...) in zanimive dizajne. Najpogosteje se perforirajo pene, ki so namenjene proizvodnji avto sedežev in posteljnih vložkov.

Lepljenje

Z namenskimi lepili na vodni osnovi ali na osnovi topil vam različne pene in materiale lepimo v izdelke ali polizdelke in tako povečamo funkcionalnost in kakovost izdelkov.

Dvoslojno lepljenje pen z različnimi lastnostmi omogoča bistvene izboljšave oblazinjenja sedežev in naslonjal.

 

Laminacija

Z namenskimi lepili na vodni osnovi ali na osnovi topil vam različne pene in materiale lepimo v namenske izdelke in/ali polizdelke in tako povečamo funkcionalnost in kakovost izdelkov.

Dvoslojno lepljenje pen z različnimi lastnostmi omogoča bistvene izboljšave oblazinjenja sedežev in naslonjal.

Belo oblačenje - trikotiranje

Po želji kupca lahko jedra ležišč oblečemo v triko in/ali gotovo prevleko. Prav tako penaste sedeže in naslone oblepimo z Vatelinom (Belo oblačenje).

Pošljite povpraševanje